top of page

Wat is energetische therapie?

Energetische of paranormale therapie is een heel oude manier van behandelen, nog ouder dan dat wat we kennen als reguliere geneeskunde. Als energetisch therapeut werk je met energie. Je kunt je deze energie voorstellen als iets dat je niet kunt zien, maar dat wel werkt. Denk hierbij maar eens aan elektriciteit, geluidsgolven of de wind. Die kun je ook niet letterlijk zien, maar je merkt wel dat deze bestaan. Zo is dat ook met energie. Iemand kan zich energiek voelen, vol energie, maar ook slap en futloos alsof er geen energie meer inzit. De energetisch therapeut kan de energie van mensen, dieren, bloemen waarnemen: zien, voelen, soms ook ruiken. De therapeut neemt het waar door zich af te stemmen op de persoon, het dier of de bloemen.

IMG_0328.JPG

Wanneer raadpleeg je een energetisch therapeut?

Meestal maak je een afspraak met een energetisch therapeut als je ziek bent. Ziekte wordt door de energetisch therapeut gezien als een toestand van onbalans, je bent gewoon niet in evenwicht. Als je nu al lang uit balans bent, kan dat leiden tot een ziekte. De ziekte kan zich uiten in lichamelijke klachten, of geestelijke of in verkramping door langdurige spanning. De energetisch therapeut kijkt daarbij niet naar de letterlijke ziekte zoals die bekend is bij artsen en andere werkers in de gezondheidszorg, maar naar de gehele persoon. De therapeut kijkt hoe de energie is verdeeld en probeert daar weer balans in te brengen. Je begrijpt dat een proces dat al langer bezig is en tot een ziekte heeft geleid, niet meteen gestopt kan worden. In mijn praktijk probeer ik je door de behandelingen bewust te maken waardoor je tot je onevenwichtigheid bent gebracht. Daarna probeer ik -samen met jou- je geneeskracht weer aan te spreken zodat je weer beter in balans raakt en je lichaam jou weer kan helpen genezen.

Energetische therapie: Tekst
Energetische therapie nieuw.jpg

Hoe werkt de energetisch therapeut?

Bij een eerste consult neem ik een anamnese af, ik stel je vragen waarom je komt en wat je graag wilt bereiken. Dan stel ik samen met jou een behandelplan op, meestal voor drie tot vijf consulten/ behandelingen. De behandeling zelf vindt plaats geheel gekleed, rechtop zittend op een stoel of (bij rugklachten liggend in een stoel). Je ziet en voelt mij strijkende bewegingen maken op of net boven je huid. Soms neem je kleuren waar of voel je tintelingen of warmte of koude. Na een behandeling voelen de meeste mensen zich moe, of juist heel erg energiek. Van alles wat ik tegen kom, maak ik aantekeningen, zodat we later het proces kunnen zien dat je bij mij bent gevolgd. Je kunt deze aantekeningen altijd inzien.

Energetische therapie: Over mij
bottom of page