top of page
bloesemremedies.jpg

Wat is bloesemtherapie?

Bloesemtherapie is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van bloesemremedies. De bloesemremedies helpen ons bewust te worden van wie wij zijn en hoe we in de wereld staan. De remedies versterken ons bewustzijn en helpen ons bij het transformeren van blokkades en helpen ons onze mogelijkheden volledig te ontplooien. Ik gebruik de bloesemremedies altijd in combinatie met een energetische behandeling omdat ik gemerkt heb dat beide therapieën elkaar versterken en ondersteunen.

bloesemremedies 2.jpg

Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn energetische producten, gemaakt van de bloesem van de plant, boom, struik of paddenstoel. Ze bevatten geen materiële bestanddelen meer van de plant, maar de energie van de bloesem zit er wel in. Ze voegen niets toe of vullen iets aan, maar doordat je ze gaat gebruiken ga je beter naar jezelf kijken en luisteren en word je je bewust van patronen in jezelf. En als je je eenmaal bewust bent van deze patronen, kun je ervoor kiezen hier een verandering in aan te brengen. Mijn ervaring is dat je je op den duur niet meer gelukkig voelt met die oude patronen en je er zelf - soms geleidelijk, soms heel snel - verandering in aanbrengt. Bloesemremedies zijn geen vervanging van reguliere hulp, maar geven een spirituele ondersteuning.

Bloesemtherapie: Missie

Waarvoor kun je bloesemremedies gebruiken?

Voor je spirituele bewustwording, ontwikkeling en groei

Voor het verkrijgen van inzicht in je processen

Voor het transformeren van blokkades naar groei

Voor het verkrijgen van evenwicht en rust, op mentaal, fysiek en spiritueel gebied


Ik maak gebruik van de Bach bloesemremedies, de Nederlandse Bloesemremedies en de Californische F.E.S. bloesemremedies. Kijk voor meer informatie over bloesemremedies op Bloesem Remedies Nederland

Hoe kunnen bloesemremedies worden gebruikt?

In mijn praktijk combineer ik de bloesemremedies altijd met een energetische behandeling. Voorafgaand aan de energetische behandeling zoek ik de voor jou passende bloesemremedies uit. Dan druppel ik wat van de bloesemremedies in een leeg flesje en meng dit met Spa water en een klein beetje alcohol. Dit is nu jouw doseerflesje.

  • Je druppelt met een pipet een aantal druppels uit het doseerflesje onder je tong. Onder je tong is het slijmvlies heel dun en wordt het gemakkelijk opgenomen. Doorgaans neem je ze een keer of 4 per dag in. Maar het komt ook wel voor dat men de druppels in het begin heel vaak inneemt en later in het proces wat minder vaak. Je mag ze innemen in de frequentie waar jij behoefte aan hebt. Ik raad mensen altijd aan het doseerflesje zo te plaatsen dat ze het goed zien staan. Als je het flesje ziet staan, vergeet je niet zo gemakkelijk het in te nemen.

  • Een andere manier om ze te gebruiken is om wat druppels in je hand(en) te laten druppelen en je handen tegen elkaar te wrijven. Daarna kun je eventueel ook je huid hiermee inwrijven.

  • Verder kun je ook wat druppels in je badwater doen en daar heerlijk in gaan liggen.

  • Of je kunt je druppeltjes innemen rechtstreeks uit het onverdunde (stock) flesje. Dat laatste gebeurt vooral in acute situaties.

Over het algemeen zijn de druppels op tegen de tijd dat je een nieuw consult hebt met je therapeut. Als de inhoud van het flesje troebel wordt, moet je ze niet meer innemen, maar een nieuwe flesje aanvragen.

Bloesemtherapie: Tekst
bottom of page