top of page
tarot 4.jpg

Wat is Tarot en waarvoor kun je Tarotkaarten gebruiken?

Tarotkaarten worden gebruikt als een soort spiegel. Als een hulp ter oriëntering op de weg van je eigen bewustwording. Als een wijze raadgever, een gids in de streken van je innerlijke transformaties. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je over jezelf en je leven ontdekt. De tarotkaarten geven je aanwijzingen, want vaak blijft je eigen realiteit onbewust en onherkend. Je kunt alleen maar dat veranderen waarvan je je bewust bent en waarvoor je je open wilt stellen. De tarotkaarten zijn vooral bedoeld voor je persoonlijke ontwikkeling Veel mensen zijn bang voor hun eigen innerlijke realiteit. Wil je jezelf zien zoals je bent? Jezelf leren kennen, kan ook een risico inhouden. Want nieuwe inzichten kunnen oude instellingen en patronen doen veranderen en wil je dat wel? Weet echter dat je alleen maar dat kunt veranderen en verliezen wat niet echt fundamenteel bij je hoort.

tarot 5.jpg

Waarom trek je uitgerekend die bepaalde kaart?

Toeval? Maar toeval is een zichtbaar bewijs van een (nog) onzichtbare oorzaak. Die oorzaak ken je wel, maar is je nog niet duidelijk, is je nog niet bewust. Mijn ervaring is dat je altijd die kaart(en) trekt, die op dat moment bij je passen, die jou een passend antwoord verschaffen.


Vragen aan de Tarot zijn altijd vragen aan je onderbewuste, aan dat wat je je nog niet bewust bent. Feitelijk heb je die wijsheid al, maar mooi opgeborgen in je onderbewuste.

Tarot: Missie

Wanneer gebruik je de Tarot?

  • Je kunt zelf de Tarotkaarten elke dag/week leggen gedurende een bepaalde tijd om je inzicht te geven in die fase in je leven. Bijvoorbeeld als je vastgelopen bent in je leven, je werk, je relatie. Raadzaam is om dit in een persoonlijk dagboek bij te houden.

  • Maar je kunt ook 1 maal per jaar tijdens de jaarwisseling een Tarotlegging laten doen

  • Of een kaartlegging voor je verjaardag om een tendens aan te geven voor je komende nieuwe geboortejaar.

  • Ook kun je eenmalig een kaartlegging laten doen bij belangrijke levensvragen zoals veranderingen in de gezondheid, in de relatie, verhuizingen, een project, een reis, een nieuwe baan, enz.

Je kunt nooit de verkeerde kaart pakken. Want je stelt voordat je een kaart pakt, een vraag. De vraag die je stelt is altijd een vraag aan je onderbewuste, aan dat wat je je nog niet bewust bent. Feitelijk heb je die wijsheid al, maar mooi opgeborgen in je onderbewuste.

Ace of disks.jpg
Art.jpg
Tarot: Tekst
bottom of page